Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Uitbreiding uitleendienst gemeente Herenthout

Om aan de grote vraag van het cultuur- en verenigingsleven te voldoen, breidt gemeente Herenthout het materialenaanbod voor evenementen en activiteiten sterk uit.

Al vele jaren stelt het lokaal bestuur heel wat materialen kosteloos ter beschikking van alle erkende verenigingen, maar ook voor wijk-, buurt- en straatfeesten. Daarnaast worden deze materialen ook ingezet voor de organisatie van Herenthoutse activiteiten zoals de Parkfeesten, de buitenspeeldag, Cultuur niet Duur, Pret op de Met, de Nieuwjaarsdrink, de braderij en nog heel wat andere evenementen.

Het gamma van de gemeentelijke uitleendienst is erg uitgebreid en divers. Je kan o.a. tafels, stoelen, receptietafels, podiumelementen, nadars, evenementencontainers … uitlenen.

Ondanks het bestaande materialenaanbod, botste de uitleendienst soms op beperkingen door de grote vraag en de vele activiteiten. Een uitbreiding van het aanbod werd dan ook noodzakelijk. Met de nieuwe, moderne en grotere infrastructuur voor de technische dienst op Site Serneels, die binnenkort in gebruik wordt genomen, is de nodige plaats ervoor alvast verzekerd.

Daarom werden er maar liefst 500 stoelen en 100 tafels extra aangekocht, meer dan een verdubbeling van de huidige aantallen. Hierdoor kunnen we als lokaal bestuur de Herenthoutse verenigingen en de vele buurt- en straatfeesten nog beter ondersteunen in de toekomst.

Schepen van jeugd en cultuur Sander Ooms is tevreden: “Herenthout heeft een erg actief en uitgebreid verenigingsleven, en daar zijn we als lokaal bestuur erg trots op. Met deze nieuwe materialen blijft onze gemeentelijke uitleendienst een uniek en kosteloos uithangbord voor een warm en levendig Herenthout.”

Deel dit artikel